HTML

Chile

Elköltöztünk Európából.

Friss topikok

 Santiago utan felszantatlan oszi kukoricafoldek, gyumolcsosok es vegeerhetetlen szoloultetvenyek kozott haladt a busz a panamerikai autouton. Curico kozeleben megszaporodtak a megaposztereken a novenyvedoszer- es mutragyahirdetesek. Egyre tobb orias munkagep latszott a foldeken. Furesztelepek, hutohazak es borkombinatok valtottak egymast, kozbul nehany kalyibabol allo nyomorult telepekkel. A patakok menten tobb a fuz es jegenyenyarfa mint az eukaliptusz. Az Andok itt mar alacsonyabb, es a Parti Cordillera nem magasabb a Borzsonynel. Kezd otthonos lenni a taj.

Curicoban tesz egy kort a busz a varos kozepen huzodo gyonyoru platanfasor korul. Az Andrassy ut ugyanarra a kaptafara keszult, mint Chile kozepso regiojanak varosai. Parizs volt a pelda. A talcaiakat szoktak azzal bosszantani, hogy sokat hisznek magukrol, hiszen a jelszavuk "Talca, Parizs, London". Ez a provincialis onteltseg szimboluma. Alapja annyi, hogy egy Franciaorszagbol idetelepult kalaposmester "muveiben" a szalagon szerepelt allitolag a harom varos neve. 

Az igaz, hogy a foutcan sok ferfi fejen latok kalapot. Ez Santiagoban, Valparaisoban, Viña del Mar-ban nem szokas. Sot, egy igazi, ponchos huaso (chilei cowboy) is setalgat az egyik bank elott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chile.blog.hu/api/trackback/id/tr582104516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása