HTML

Chile

Elköltöztünk Európából.

Friss topikok

Az ágy olykor megindult, mintha a bobájka megrázta volna, a görgős szék megmozdult, vagy az íróasztal siklott ki a könyököm alól, legalábbis így éreztem. Az új elnök beiktatási ceremóniáját a Föld viszont nem egy sima utórengéssel, hanem egy valódi ropogós, a korábbiaktól független rengéssel tisztelte meg. Legalábbis így magyarázták a geológusok.

Internet tévén néztem a beiktatást, elkezdett hintázni az íróasztal, a képernyőn pedig a celebek - a spanyol királyfi, az uruguay-i elnök, egy hírhedt szépségkirálynő, meg még egy csomóan - ijedten bámulták a Kongresszus plafonján lengedező ívlámpákat. Modern épület, nem kristálycsillár van beleszerelve, hanem a Kongresszus tévécsatornájának a reflektorai.

Megszakadt a közvetítés, és egy időre elment az áram is. Tizenkettőkor újabb rengés!Egyszerre csak feltűnt, hogy a kondomínium garázsának tetején egy csomó ember gyülekezik, és egyre csak jönnek. Hétvégén ez nem szokatlan, a bérelhető nagyteremben gyakran tartanak születésnapokat, ilyenkor ünneplős gyerekek nyargalásznak odalenn, a pletykázó és nassoló mamák között.

Megérkezett Carlos is, két kollégájával. "Menedéket kérünk" - jelentették be. Mi van? Hát cunamiriadó! A "nagy" földrengés után a katasztrófavédelem nem volt képes értesíteni az érdekelteket, emiatt sokan meghaltak. Most viszont biztosra akartak menni. Lett is pánik, ha cunami nem is. Az emberek még kilométerekkel a parttól is fejvesztve rohantak a Cordillera felé, fel a dombokra. Az autósok közül sokan az egyirányú utcákban megfordultak, és forgalommal szemben indultak neki. Ahogy a földrengés után a santiagoi autópálya felé vezető utakon, most Vina del Mar utcáin okoztak baleseteket a bepánikolt emberek. 

Címkék: földrengés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chile.blog.hu/api/trackback/id/tr42061800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása