HTML

Chile

Elköltöztünk Európából.

Friss topikok

 Mármint David McKay. No nem az elméleti fizikus, még csak nem is a skót színész. Hanem David McKay, a kanadai gépészmérnök, aki Mexikóba nősült. Pueblában él (ezért egy kicsit irigylem). Az elmúlt húsz évben pszichoterapeutává képezte magát, az Érzelmi Felszabadulás Technikáját használja.

A terápia hangzatos neve pontosan fedi a tartalmat. A digitopunktúrával (v.ö. shiatzu) kombinált pszichoterápiás technikák hihetetlen gyorsasággal szüntetik meg az idegrendszer kóros izgalmi állapotát, ami a legtöbb pszichológiai probléma lényege: szorongás, fóbiák, stressz, ésatöbbi. Ahogy néhány perc alatt lenyugszik a kliens, rögtön sorjáznak a tudattalanjából az eltemetett emlékek. A pszichoanalitikusok hosszú órákat küzdenek (és fizettetnek meg a pácienssel) azokért a tartalmakért, amelyek olykor néhány perc alatt felszabadulnak az EFT-ülések során. 

Amikor 2007 végén beköltöztünk a bérelt lakásunkba, bekötöttük a számítógépet, befizettünk széles sávú internetre, megérkezett Gary Craig hírlevele, benne David felhívásával. Önkénteseket keresett a projektjéhez: angolról spanyolra fordítani mindent, ami Craig site-ján csak van, és folyamatosan fordítani a heti háromszor megjelenő hírlevelet. Nem semmi terv! A legelsők között jelentkeztem, és belevetettem magam a munkába, amit David mérnöki aggyal, nagyon jól megtervezett. 

 Heti egy cikket fordítottam, két-három, olykor négy oldalt. Carlos lektorálta. Eleinte nem volt könnyű. De tudtam, hogy rengeteget tanulhatok ezzel a munkával. Már úgy jöttem ki, hogy elhatároztam: az EFT lesz a specialitásom. Chilében akkor - legalábbis a neten - egyetlen ember volt, egy svéd nő, aki EFT terápiát kínált.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chile.blog.hu/api/trackback/id/tr912084900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása