HTML

Chile

Elköltöztünk Európából.

Friss topikok

Talca város a chileiek szíve közepében van. Egészen eddig megőrizte a hagyományos életmódot tükröző városszerkezetet és szép régi épületeket. Egészen a február 27-i földrengésig. A chilei írott történelem legnagyobb katasztrófája összedöntötte a szeretett régi várost. 24 iskolát kell tatarozni, vagy újjáépíteni. A gyerekek szükségtantermekben tanulnak.

Hasonló a helyzet sok más helyen is. Chillán városában 14 iskola szorul újjáépítésre vagy javításra, Chuiguayante-ban 9, Coronelben 12, és így tovább. Összesen 250 oktatási intézmény lett részben, vagy teljesen romos, és ebben a számban a fővárosi és környéki intézmények nincsenek is benne.

Hogy érezheti magát az a gyerek, akinek összedőlt a háza és az iskolája, naponta romok között megy haza tanítás után, a család abból él, amit segélyként kap (vagy nem kap) az államtól és jótékonysági szervezetektől?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chile.blog.hu/api/trackback/id/tr942081287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása