HTML

Chile

Elköltöztünk Európából.

Friss topikok

Kora délután értem a városba. Cecilia - akit nem ismertem addig személyesen - nem várt a buszállomáson. A Turbus és a Condorbus, a két nagyvállalat, külön pályaudvart tart fenn. Az üzlethelyiségek többnyire üresek. 

A szállásom valahol a központban van, csak sejtem, merre. Nem drága, fürdőszobás szoba reggelivel napi 18.000 peso (7.600 Ft), de a pénz a családi költségvetésből származik. Hátha van még olcsóbb... A buszpályaudvarhoz szálloda is tartozik. Bemegyek, biztos, ami biztos, megkérdezem az árat. 30.000 peso... Köszönöm, nem kérem. A szállodának a szobákon kívül van más szolgáltatása is, háromezer pesoért le lehet zuhanyozni, és megreggelizni. Az éjszakai járatok utasainak ez biztosan nagy megkönnyebbülés lehet.

Van az utcán, szemben a bejárattal egy másik "szálloda" is, valami agrárius szenthez címezve. A falai feketére festve, a bejárata fekete vasajtó... Kik járhatnak oda? Nem bizalomgerjesztő, inkább kihagyom.

A Google Föld alapján nagyjából tudom, merre van a szállásom, de a távolságot nehezen tudom megbecsülni, nem merek gyalog nekiindulni. Egyébként is van bennem egy kis félsz. Ki tudja, Talcában milyen a közbiztonság? Biztos, ami biztos, taxiba ülök. 

Egy darabig még tudom tartani az irányt, de néhány kanyar és visszafordulás után már fogalmam sincs, hogy tényleg a szállodába tartunk, vagy megsétáltat előbb a sofőr. A városszerkezet "karteziánus", azaz, a városközpontban lévő tér a 0, onnan indulnak rácsos rendszerben az utcák: keleti, nyugati, déli, északi. Látszólag teljesen logikus, mégis, kevés kapaszkodót ad a memóriának. És mivel a terep nem teljesen sík, és folyók is szabadalják, emiatt helyenként teljesen értelmetlen az elnevezés. Vannak az eredeti utcakitűzésnél sokkal később épült negyedek, amelyekben például "keleti 43a, b, c, d, e" utca található. Ennél azért a Kossuth, Petőfi, Jókai jobb... 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chile.blog.hu/api/trackback/id/tr622124394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása